Celtics co-owner’s Wayland Square project proposal limits car spaces, favors bicycles

A Wayland Square mixed use residential project is favoring bicycles instead of parking spaces. But the Providence Planning Commission, during its meeting on Tuesday, put a pause approving the master plan, posting deliberations at the applicant’s request until a Sept 28 meeting. The commission has lingering questions about parking and the height of the building. / COURTESY PROVIDENCE CITY PLAN COMMISSION
A PROPOSED WAYLAND SQURE mixed use residential project is favoring bicycles instead of parking spaces. But the Providence City Plan Commission, during its meeting on Tuesday, put a pause approving the master plan, postponing deliberations at the applicant’s request until a Sept 28 meeting. The commission has lingering questions about parking and the height of the building. / COURTESY PROVIDENCE CITY PLAN COMMISSION
PROVIDENCE – The Providence City Plan Commission is calling a timeout in the approval process for a new mixed-use development in Wayland Square, asking for additional information from the design team representing Boston Celtics co-owner and local real estate investor Stephen Lewinstein, whose bicycle-friendly proposal involves a five-story building with zero parking spots for ground-floor…

Register to keep reading or subscribe today and receive unlimited access.
Register Now Already a Subscriber? Login now

Purchase NowWant to share this story? Click Here to purchase a link that allows anyone to read it on any device whether or not they are a subscriber.

No posts to display

2 COMMENTS

  1. The politics of “no” abounds in Providence. This is a welcome modern look to a neighborhood that has many apartment buildings, many of which are visually undistinguished and dated. Some of the groups protesting have far more in common with the Taliban than the forces of progress and modernity.

  2. 20 parking spots for 38 units and no parking for the first floor retail units, what could possibly be wrong with that? Another plus is that the building is reminiscent of Soviet housing.